Zespół Mikrobiologii Technicznej
Pracownia
Procesów Biosyntezy
Pracownia
Genetyki Drobnoustrojów Przemysłowych
Pracownia
Analizy Mikrobiologicznej Żywności
Pracownia
Analizy i Badań Probiotyków „Probiotest”
Pracownia
Korozji Mikrobiologicznej
Pracownia
Analizy Instrumentalnej Materiałów Technicznych i Żywności
Zespół Technologii Fermentacji
Laboratorium
Technologii Produktów Fermentowanych
Pracownia
Technologii Piwowarstwa
Pracownia
Technologii Winiarstwa
Pracownia
Technologii Piekarstwa
Pracownia
Kontroli Procesów Fermentacyjnych
Zespół Technologii Spirytusu i Drożdży
Laboratorium
Technologii Biokonwersji
Laboratorium
Technologii i Analizy Surowców, Produktów Gorzelniczych oraz Wyrobów Spirytusowych
Pracownia
Technologiczna – Mikrogorzelnia
Pracownia
Propagacji Drożdży
Pracownia
Analiz Chromatograficznych Produktów Fermentacji