Skip to main content

Monografie

2024

Katarzyna Dybka-Stępień, Anna Otlewska, Anna Diowksz, Sourdough Microbiota Diversity in Central Europe, W: Sourdough Microbiota and Starter Cultures for Industry, pod red. Ceresino E.B., Juodeikiene G., Schwenninger S.M., da Rocha J.M.F., str. 61-91,Springer, 2024, ISBN978-3-031-48604-3

Anna Otlewska, Katarzyna Dybka-Stępień, Katarzyna Rajkowska, Undesirable Microorganisms in Cereal Flours and Their Impact on the Stability of Sourdough Microbiome, W: Sourdough Microbiota and Starter Cultures for Industry, pod red. Ceresino E.B., Juodeikiene G., Schwenninger S.M., da Rocha J.M.F., str. 169-210, Springer, 2024, ISBN978-3-031-48604-3

Małgorzata Piotrowska, Agnieszka Nowak, Anna Koziróg, Rope and Mould Spoilage in Breadmaking – Risk Analysis, W: Sourdough Microbiota and Starter Cultures for Industry, pod red. Ceresino E.B., Juodeikiene G., Schwenninger S.M., da Rocha J.M.F., str. 395-423,Springer, 2024, ISBN978-3-031-48604-3

  

2023

Anna Diowksz, Traditional Polish Breads, W: Traditional European Breads: An Illustrative Compendium of Ancestral Knowledge and Cultural Heritage, pod red. Garcia-Vaquero M., Pastor K., Orhun G.E., McElhatton A., Rocha J.M.F., str. 233-249, Cham: Springer, 2023, ISBN 978-3-031-23352-4, Rozdział w monografii w ramach projektu COST CA 18101, SOURDOMICS – Sourdough biotechnology network towards novel, healthier and sustainable food and bioprocesses

  

2022

Małgorzata Piotrowska, Grzyby pleśniowe w budynkach, W: Przyczyny Zagrzybienia Budynków i Metody Ich Zwalczania, pod red. Rubin J.A., str. 49-71, Wydawnictwo Politechniki Śląskiej, 2022, ISBN 978-83-7880-780-3

Małgorzata Piotrowska, Cezariusz Magott, Preparaty biobójcze w budownictwie – przegląd i kierunki rozwoju, W: Ochrona Budynków Przed Wilgocią, Korozją Biologiczną i Ogniem, Tom XVI, pod red. Skowroński W., str. 183-194, Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej, 2022, ISBN 978-83-7493-208-0

 

2020

Aleksandra Plucińska, Alina Kunicka-Styczyńska, Polisacharydowe fitozwiązki jagód Lycium barbarum L. W: Przyszłość w żywności – żywność w przyszłości, pod red. Salejda A.M., Kancelista A, str. 61-71, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Wrocław, 2020, ISBN 978-83-7717-354