MIKROBIOLOGIA, HIGIENA I JAKOŚĆ W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM - 2 edycja 2024/25
Organizator studiów/jednostka organizacyjna:
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności/Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
Kierownik studiów:
Dr hab. inż. Małgorzata Piotrowska, prof. uczelni
Zakres tematyczny studiów:
Fizjologiczne uwarunkowania znaczenia mikroorganizmów w żywności, źródła zanieczyszczeń mikrobiologicznych w produkcji żywności, zapewnienie higieny w produkcji żywności, metody przechowywania i utrwalania żywności, rola laboratorium mikrobiologicznego w zapewnieniu jakości żywności, alternatywne i zmodyfikowane metody w analityce mikrobiologicznej, mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności, bezpieczeństwo żywności
Adresaci:
Studia podyplomowe skierowane są do absolwentów wyższych uczelni, którzy pracują lub zamierzają podjąć pracę w zakładach przemysłu spożywczego, laboratoriach oceniających jakość i bezpieczeństwo żywności, jednostkach urzędowej kontroli żywności, firmach doradczych i audytujących, oraz w firmach zajmujących się obrotem żywności.
Czas trwania:
Dwa semestry. 16 listopada 2024 - 29 czerwca 2025
Planowane godziny zajęć: Sobota 8.15-18.00
Niedziela 8.15-17.00
Koszt studiów
7000 zł za całe studia
Istnieje możliwość rozłożenia płatności na 2 raty. Informacja o terminach dokonania opłaty za studia będzie wysyłana bezpośrednio do uczestników po zakończeniu rekrutacji.
Wymagane dokumenty/zasady naboru:
- przyjęcie następuje na podstawie zgłoszeń elektronicznych,
- o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń
Rekrutacja poprzez https://rekrutacja.p.lodz.pl/studia-podyplomowe/mikrobiologia-higiena-i…
Dane kontaktowe
dr hab. inż. Małgorzata Piotrowska, prof. uczelni,
tel. 42 631 32 73 malgorzata.piotrowska@p.lodz.pl
Biuro Instytutu
mgr Anna Kwaśniak
tel. 42 631 34 79 w5i53@adm.p.lodz.pl
Wólczańska 171/173, 90-530 Łódź