Przejdź do treści

Studia I stopnia

W ramach studiów I stopnia realizowane są prace dyplomowe na kierunkach:

  • Biotechnologia - specjalności:          
               - Mikrobiologia techniczna
               - Żywność i napoje fermentowane
  • Industrial biotechnology (IFE)
  • Biogospodarka
  • Menedżer żywności i żywienia

 

W ramach studiów I stopnia realizowane są prace następujące przedmioty na poszczególnych kierunkach:

Biotechnologia:

Biologia komórki

Biorafinerie

Elementy przedsiębiorczości dla inżynierów

Mikrobiologia ogólna

Mikrobiologia techniczna

Procesy fermentacyjne w przemyśle spożywczym

Projekt grupowy PBL

Projekt inżynierski

Regionalne napoje spirytusowe

Strategie walki z drobnoustrojami

Wstęp do biotechnologii

Żywność i napoje fermentowane

Żywność i napoje fermentowane różnych regionów świata

Przedmioty obieralne:

Analiza sensoryczna

Infekcje i intoksykacje

Metody wykrywania zafałszowań w napojach spirytusowych

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Mikrobiota człowieka i jej funkcje

Nowoczesne bioprocesy z zastosowaniem drożdży

Pleśnie - zagrożenie dla człowieka i środowiska

Probioza i prebioza

Przemysłowe aplikacje procesów fermentacyjnych

 

Biogospodarka:

Projekt grupowy PBL

Technologie bioenergetyczne

Technologie biokonwersji i biotransformacji

Przedmioty obieralne:

Biologia komórki

Innowacyjne technologie produktów fermentowanych

Metody sterylizacji w procesach biotechnologicznych

Zarządzanie higieną produkcji a bezpieczeństwo produktu

Żywność funkcjonalna

 

Industrial Biotechnology:

Cell biology

Enterpreneurial Skills for Enigineers

Fermentation Processes

Fermentation Technology and Technical Microbiology

Industrial fermentation technology

Introduction to Biotechnology

Microbiology

Team Project

Technical Microbiology

 

Menedżer żywności i żywienia:

Alcoholic beverages in the world

Analiza sensoryczna produktów spożywczych

Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności

Browary restauracyjne

Kulinarne aspekty wielokulturowości

Moduł sumatywny

Podstawy technologii żywności

Polska żywność tradycyjna i regionalna

Prawo żywnościowe

Technologia produktów fermentowanych

Towaroznawstwo żywności i potraw

Wina i piwa świata

Żywność prozdrowotna i funkcjonalna

Przedmioty obieralne:

Bezpieczeństwo produkcji żywności i potraw

Mikrobiologiczne metody analizy żywności

Mikrobiota człowieka i jej funkcje

 

Technologia żywności i żywienie człowieka:

Biotechnologia żywności

Higiena produkcji żywności

Mikrobiologia ogólna

Mikrobiologia żywności

Prawo żywnościowe

Toksykologia żywności

Przedmioty obieralne:

Mikrobiologia w projektowaniu żywności i kosmetyków

Mikrobiota człowieka i jej funkcje

Naturalne stabilizatory żywności

Wina i piwa świata